Account aanmaken

Om je devices te koppelen aan Apple Business Manager (DEP en VPP) is het noodzakelijk om een account hiervoor aan te maken. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen:

1. Ga vanaf een Mac of PC naar business.apple.com

2. Klik onderin op de pagina op: Schrijf je organisatie nu in.

3. Vul de gevraagde gegevens in.

1. Wij adviseren onder Zakelijk e-mailadres bij Je gegevens een algemeen e-mailadres te gebruiken (bv. naam@bedrijfsnaam.nl).
  2. Het D-U-N-S-nummer van je organisatie kun je aanvragenvia https://www.altares.nl/onze-data/duns-nummer Vul onder “Zoek je DUNS-nummer” eerst jouw bedrijfsnaam in en wacht even totdat deze in het dropdown menu verschijnt, selecteer deze en klik op “Verder gaan”.

Vul het formulier dat volgt in en klik op “Ontvang het DUNS nummer”. Binnen 30 minuten zal het formulier naar het opgegeven e-mail adres worden verstuurd. Wanneer het niet lukt om het D-U-N-S-nummer aan te vragen, neem dan contact op met je accountmanager.

1. De registratie van Apple School Manager duurt ongeveer 5 werkdagen. Een vertegenwoordiger van Apple zal contact met je opnemen om e.e.a. te verifiëren waarna het account wordt geactiveerd.
  2. Een vertegenwoordiger van Apple zal twee keer proberen contact met de verificatiecontactpersoon op te nemen. Wanneer het contact is mislukt dien je zelf telefonisch contact op te nemen met Apple via 0800 - 020 15 79 om het verificatieproces af te ronden.

Amac toevoegen

Om Amac toe te voegen aan jouw Apple School Manager-account en devices via het Device Enrollment Program (DEP) automatisch te koppelen, volg je onderstaande stappen:

1. Log in bij school.apple.com
  2. Klik linksonder op het pop-up menu en selecteer Voorkeuren.
  3. Selecteer MDM-servertoewijzing.
  4. Verander vervolgens het Apple klantnummer in Reseller nummer en voer het DEP-ID van Amac in: 3951320.
  5. Klik daarna op de knop Voeg toe.